Archieven

Fatboy & Slim

Met 2 draaitafels, 2 kratten platen en 1 microfoon trekken dj’s Fatboy & Slim ten strijde met een dwarsdoorsnede van de beste muziek van alle tijden. Wat ze brengen is altijd weer een verrassende mix: Metal, soul en salsa kunnen naadloos overlopen in funk, ska of smartlap, maar zijn altijd voorzien van een rock’n’roll-groove. Deze twee unieke alter ego’s die back-to-back draaien zullen Forever Young afsluiten. U vraagt: “Omdat Forever Young 25 jaar bestaat?” Ja, een beetje, maar vooral omdat we het gewoon niet af kunnen leren!

Feuerengel

De eerdere optredens op Forever Young waren een waar succes. Feuerengel brengt een ode aan één van de grootste bands ter wereld: Rammstein. In 1997 begon het allemaal tijdens een concert van Rammstein. Het idee om een tributeband op te richten werd geboren en het streven van de heren was om de echt band zo goed mogelijk na te doen. En met succes. Dit succes werd al snel opgemerkt door Rammstein zelf en al snel werden zij gevraagd om ‘op verzoek van de band’ te komen spelen. Dit herhaalde zich in 2004. Het feit dat Feuerengel zich ‘hofleverancier’ mag noemen bewijst eigenlijk al dat ze in huis hebben we ervoor nodig is om menige mensenmassa om te toveren in een kolkende brei stomende fans. Do we need to say more?

The Miseries

Al jaren wilde Tim Knol het een keer doen. Een punkrockband beginnen. En daarmee de muziek maken die hij niet op zijn eigen platen kwijt kan. Samen met drie Hoornse vrienden schreef hij daarom een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes. Nummers die niet onderdoen voor de buitenlandse inspiratiebronnen van het viertal. Wat live nog maar eens wordt bevestigd. Als de knop om is en de band aan, zijn ze niet meer te houden. Het begon onstuimig, op Oerol, de Zwarte Cross, ITGWO, Le Guess Who en Noorderslag 2015. Dit najaar raast de storm verder over Nederland. Mis de mannen niet voordat ze dit jaar de oceaan over te steken (SXSW) en daar wat flinke schade aan gaan richten. Overal waar ze spelen worden ze acuut tot de hoogtepunten gerekend.

Handsome Poets

Handsome Poets heeft zoals zoveel bands een geschiedenis met Forever Young. Ze beklommen eerder het podium in 2013 en zijn daarna pas ècht uit hun jasje gegroeid. Tijdens het vorige optreden op Forever Young was de single ‘Sky on Fire’ net uit, wat de opstap was naar grootse successen. Wij noemen: Effenaar, Paradiso, Tivoli, GIEL, Eurosonic Noorderslag, Pinkpop, Parkpop, Paaspop, Appelpop, Indian Summer… En… Nog… Veel… Meer! Ze komen nu terug naar Grootebroek om hun kunsten nog één keer te vertonen en wij weten het zeker: het dak gaat er af!

Texas Radio

Een geluid met invloeden van Tom Waits, The Doors en Canned Heat zorgt allicht voor verrassingen.

Met hun soulvolle mix van Blues, Rock ‘n Roll en Psychedelica uit de jaren ’60 en ’70 weten ze live een enorm overtuigende show neer te zetten! Na onder andere de Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag, twee rockende Bob Dylan aftershows en ongeveer elke verdomde pub wat dit land te bieden heeft, is Texas Radio meer dan ooit klaar voor Forever Young Festival

The Deaf

Wilde haren, opstandige puberlijkheid en flinke dosis Rock ’n Roll. Zo laat The Deaf zich het beste omschrijven. De formatie rondom Spike (Di-Rect) is ontstaan ergens in een donker steegje in Den Haag. Muziek van jonge, ongetemde gasten, die desondanks hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in de muziekwereld. The Deaf laat niemand onberoerd, zelfs niet de meest doorgewinterde muziekkenner. Het is luid, het is vies, het is The Deaf!

The Tankers

De muziek van The Tankers is gebaseerd op de zogenaamde ‘Third Wave’ ska, wat in feite neerkomt op een ska met punkinvloeden. Dit genre werd erg populair in de jaren 80-90. Echter, de Tankers gebruiken dit slechts als basis. In hun sound hoor je bijvoorbeeld ook veel Europese Balkan-invloeden of her en der een verdwaalde driekwarts maat. In combinatie met de onuitputtelijke energie die de band uitstraalt, zorgt dit ervoor dat iedereen die The Tankers hoort niet stil kan blijven staan en móét dansen.

Lights Out

Lights Out mag dan wel een formatie zijn uit de buurt -ons eigen, pittoreske Enkhuizen-, maar deze gasten hebben hele grote ambities! Hun punk/rock muziek verspreidt zich als een inktvlek: eerst Enkhuizen, dan West-Friesland, Nederland, Europa en dan de rest van de wereld! En waarom ook niet? Het is tof, het is rete-strak en het heeft een schare fans waar je u tegen zegt. Beter bekend als de vijf musketiers laten deze jongens zich onder meer inspireren door de oude Punkrock en Pop-Punk veteranen, zoals Greenday en Blink 182. Ze zetten een grootse sound neer, die erg modern klinkt, maar toch de oude ‘Punk-vibe’ intact laat.