Archieven

Ironic Maiden

Vijf gedreven muzikanten met een gemeenschappelijke passie: het spelen van Iron Maiden
nummers. Hoewel allemaal al langer actief in de muziek, zijn sinds 2006 de krachten
gebundeld en wordt met een onvoorwaardelijke inzet een eerbetoon aan de pioniers van de
Heavy Metal gegeven. Het repertoire is een meer dan twee uur durend spektakel, waarbij
alle klassiekers, hits en minder bekend werk met volle overgave gebracht worden. Tijdens
een optreden spat de energie van het podium af; een knallende show die je zeker niet mag
missen!

Casa de La Muerte

Casa de la Muerte beleeft sinds 2009 fantastische tijden.  Na de single en video Bucknife presenteerde de band in 2013 haar eerste CD Hillbilly Tanzbar. Recensies als “Gipsysalsa with a punk attitude!” en “A ‘joie de vivre’ atmosphere that simple can’t be ignored!” zeggen genoeg. Waar Casa speelt breekt het feest los. Ook dit jaar staan optredens gepland op grote festivals, in zompige kleine kroegen en op vele, vele andere podia, maar een van de meest speciale gigs zal die op Forever Young worden. Met hun zwetende en stampende HellbillyMexicanBalkanNederbeatrock ontdooit Casa de la Muerte de harten van menig ruige rocker om ze daarna in golven vodka en bier te doen ontvlammen. Een punt van aandacht: Vodka schenken we niet, maar bier wel. Dat zeker.

The Jack

In 2008 besloten Willem boon (Double U Bean) en Jos Grobben (M.I.N.D.) dat ze eens bij elkaar moesten komen om te gaan jammen met wat oude AC/DC-songs… En de jaren daarop ook, want het kwam er maar niet van. Totdat de gitaristen in 2012 de knoop doorhakten en besloten om er dan toch maar eens aan te beginnen, met als doel, alleen maar nummers spelen uit de Bon-Scott-jaren! Na een paar avonden flink oefenen werd besloten om verder te gaan. Het duo werd versterkt door Edwin Zwarthoed (Captain Tildo), John van der Schaaf (No Claim, Voice Over) en Henk Sikman (Van Got Los, M.I.N.D.). Deze formatie staat over het algemeen garant voor een avondje ouderwets knallen & rocken, maar ze hebben op Forever Young maar een uurtje, dus je kan zelf wel bedenken wat voor energie daar vanaf gaat spatten! The Jack een waanzinnige AC/DC coverband, en een geweldige ervaring om mee te maken. Zeker voor de keiharde AC/DC fans, die nog graag naar de geweldige nummers willen luisteren die Bon Scott destijds zong is dit een must-see. Let there be rock!!!

Dou Grend ünd Von Velsen en de Nozem

Tsja… Deze band staat ook wel bekend als de allerslechtste band van Westfriesland met een eigen jaarlijks terugkerend concert op de Grote Vliet bij Onderdijk, Vlietpop. Opgericht uit het kermiscomité in Onderdijk. De heren Grent en van Velzen hadden zitting in het comité en besloten om zelf te gaan spelen om zo geld te kunnen besparen voor de karige kas, door een keer geen dure band in te huren. Na het optreden kregen ze te horen dat er de volgende keer maar weer een dure band moest komen…………Al snel werd Frank Bakker gevraagd om de boel te redden met zijn drumpartijen. De eerste jaren speelde de band voor bier en shoarmarollen. Omdat ze echter nooit voor een lege kroeg stonden werd de gok gewaagd om wat centjes erbij te vragen. Van wat verdiend werd,werden hoeden, brillen, stropdassen en pakken gekocht. Ook heeft de band in eigenbeheer 4 succes-arme CD’s opgenomen. De eerste 2 zijn inmiddels totaal uitverkocht en de laatse 2 nog totaal niet. De band speelt geen verzoekjes, alleen onzinnige eigen nummers. In de andere tent op het festival speelt vast een betere band, dus…..
Be Dare If You There???

Martial Mouse

Een rauwe, rebelse en unieke podium presentatie in de stijl van urban/rap en alternative/rock.

De Volendammer Vishandel

De Volendammer Vishandel is een 5-mans formatie uit de regio Hoorn. De band bestaat naar eigen zeggen waarschijnlijk al zo’n 18 jaar of langer, maar dat is bij de band zelf niet helemaal duidelijk. De Volendammer Vishandel speelt rete-strakke covercore: liedjes die zijn voorzien van hilarische teksten. Originele nummers worden stevig aangepakt en met veel gitaar in rap tempo weggespeeld, “zo passen er meer nummers in een setje”. VVH speelt diverse covers van Motörhead tot John Denver en van de Dolly Dots tot Daft Punk. Het laat zich dus niet graag in een hokje plaatsen… Trouwens, de Volendammer Vishandel komt helemaal niet uit Volendam, maar het bekt gewoon lekker.